Jika aku Perdana Menteri Malaysia..

aku jadi seperti oprah dan  tun.Dato seri dr.mahathir dan ikut pemikiran seperti mereka. Apa yang pertama sekali aku akan buat bila aku jadi PM?? 1-Tolong family dulu.Bagi mak abah rumah beso 2-Tubuhkan Persatuan Ahli Perniagaan Berjaya fungsi persatuan ini ialah -kumpul semua ahli perniagaan yang sudah berjaya dan kayo suruh mereka curahkan ilmu dan   … Continue reading

Dido my old idol

where is she now? i mis her, i listen to her song when i was form 1 i think.. her song have soul i can hear that because it sound so real and familiar dont want to move thing because it might change my memory just burnlah how are you today? today hari selasa, 8.24 … Continue reading

Richard branson

Who is this uncle? why he so famous? how come people can be so rich?what they do?they do work but they doest feel tired? is he lucky?is he smart? what he eat? huh…. sometime i was so cunfuse.I pray everday to Allah so i can be smart,i dont want people include my own family calling … Continue reading

aku sensitif pada makanan…

Chocolate coca-cola orange juice gula-gula sweet boleh menyebabkan dyslexia like me jadi hyper active no wonderlah aku jadi macam nak pecut je atau otak tiba-tiba ada banyak idea,dan gelabah tidak boleh duduk diam.Aku fikir semua orang sama lepas makan chocolate atau coca-cola but my sister angah say she doest have any effects after drink coca-cola … Continue reading

Mimpi.

Kali ini aku mahu berangan lagi.ya aku suka masuk ke alam fantasy aku yang tak pernah wujud. Tapi aku tetap mahu ia wujud setelah aku mati.Harap Allah jadikan aku budak berusia 5 tahun semula dan tempatkan aku di syurga untuk kanak-kanak,kerana zaman kanak-kanak aku bosan dan menyampah.Mari cipta ia. Sebelum mula menulis aku mahu cari … Continue reading

Hari ini aku Happy!

before that…. sebelum beberapa jam aku tanya mak aku,aku pergi tanya ayah aku me: abah when i was small im dumb? ayah:huh me: masa along kecik along dumb ke? ayah: takde lah masa along kecil along comel. semua ok. me dalam hati: tipu.. malam around 11:15 aku beranikan diri menaya ibuku. me: mak masa along … Continue reading

A 2

moning, sambung yang hari itu, Mila nama si Mila AF but bukan yang itu,itu lain cerita ini cerita about si kanak-kanak yang sejak kecil ada dyslexia. Penyakit yang selalu orang label kan sebagai orang bodoh dan lembap dalam pelajaran. well….ye ke? Disebabkan Mila ni selalu duduk diam di dalam kelas dia selalu menjadi sasaran mangsa … Continue reading

i can’t speak

aku mahu tanya tapi… nanti dia marah. aku nak tanya tapi nanti dia jawab lain.. why? mungkin soalan aku tak penting.. ya bagi dia masalah aku light. Aku mahu mengenali diriku, tapi kenapa tak nak tolong? kenapa___? ya ia tak penting… aku penat, aku mahu tidur.. orang lain tak peduli pun.. kerana aku tak penting.. … Continue reading

mereka menjerit dalam diam…

wed 11:45 pm dear diary. it so quiet right now,everyone sleep and i fell so peacefull because i write something in my diary. Tadi aku ada tertonton rancangan bersamamu,well aku memang kurang minat dengan rancangan tv yang sedih,because aku sendiri agak sensitif jadi aku elakkan.Aku cuma tonton bila mak ada,mak minat cerita melayu,indo dan tamil … Continue reading

i wanna sleep..

but my eyes can’t close.. im tired.. song use.celine dion the power of love. mood time menulis ni perlukan lagu yang betul. setiap hari yang dilalui setiap manusia dewasa menyebabkan mereka memikirkan untuk mendapat tidur yang lena dan lama.Tapi si loceng kuning sering menggangu. Selagi kita masih manusia dan bukan dead body selagi itu kita … Continue reading