skool,tuisyen.math for nothing!

i fell sorry for my mother,having me as her daugher.

Im not only stupid but also ugly.

Now im already 19.

tentu mak rasa menyampahkan duduk dengan along lama-lama.

Dah la gagal spm,math D.Sekarang semua ipta ipts nak math.Susah macam ni math D

mara pun tak layan.Haha celakakan..

Mak abah dah habiskan banyak duit untuk along masuk sekolah dan bayar tuisyen.

Tapi buat habis beras je kan.

Mungkin along patut cakap ini dulu,tapi biasalah remaja kan darahnya panas menggelegak.

Along tak dapat beritahu masalah sebenar pada mak abah sebab emosi kawal along.

well along sensitive dan cepat menangis..jadi along pendam sampai jadi barah kat dalam hati ini.

Along sebenarnya dah cukup stress dengan sekolah bodoh tu.Ada cikgu yang tidak creative untuk mengajar.

Along ni banyak songeh kan.At least along tak mintak cikgu lawa/hemsem/funny along cuma mintak cikgu untuk jadi lebih kreatif dalam mengajar lebih-lebih lagi mengajar math kat budak-budak terlebih tinggi IQ seni .Lagipun along dan kawan-kawan pergi sekolah sebab nak lulus exam and dapat sijil spm and bukan buang masa cari pakwe,makwe gaduh laki bini!(along la orang lain tak tau dorang mestilah kan)

TAPI MALANGLAH..cikgu (sambil menundukan kepala tanda kecewa..)huh

cikgu tiada pendekatan lain untuk mengajar kami yang bodoh sangat dalam math ni.Jadi terpaksa tuisyen la jawab nyer.Kalau macam ni buang jer matapelajaran math kat dalam jadual belajar kelas buat stress jer!

well itu belum lagi.MALANG LAGI tuisyen yang dimiliki oleh cikgu err..(tak ingat nama but cikgu india la)

lebih pentingkan ewang ringgitnya dari jadikan kan budak dummy to enistein manala dorang nak perduli bukan anak dorang pun kan!

kelas math:PENUH GILER! meja kerusi pun tak cukup.

sila beritahu saya yang masih mudah dan tak berkedut nih! adakah cikgu boleh fokus untuk mengajar dalam kelas haru biru macam tu,kalau ada 40 dummy math and masing-masing ada tahap tinggi rendah yang berbeza dalam memahami math yang aneh nih? cikgu seorang boleh cover ker?barack obama pun cakap tak boleh tau tak! sebab kat America satu kelas tak pernah penuh sampai puluh-puluh budak.ok im know la coz malaysia miskin sebab tu la kena sumbat pelajar kat dalam kelas macam ikan sardin dalam tin.Tuisyen pun buat benda sama.

Jadi kelas tuisyen math adalah gagal.

Duit mak ayah terus dicerna dalam perut cikgu tuisyen tu ,along langsung tak dapat belajar.

why

1-kelas penuh

2-suara along ni dah la cute

3-cikgu kesana kemari macam orang dah tak betul sebab ramai sanggat panggil dia nak g terang sorang-sorang akhirnya dia angkat bendera putih.Suruh wat dua sesi(tak ada bezanya..coz ramai juga.dorang ni makin banyak student makin banyak duitkan!)

4-apa yang dia terang kat tuisyen jauh benor gan kat sekolah ahh sudah wa sudah pening ini kepala mau pecah biar otak bersepai.Mana satu ni?macam pas dengan bn jer!

5-sometimes bilik tuisyen tuh bau semacam ditambah pula along yang tak kuat stamina ni easy loya nak pergi giant pun boleh jadi loya kalau ayah pasang lagu lama pastu kereta tersekat-sekat dalam jem.Along mewarisi genetik atuk senang loya.T.T along memang weak kalau tentang wierd smell and perjalanan jarak jauh.

Duduk dalam kelas tu macam duduk dalam neraka!pening!

6-cikgu tak mesra alam.Cikgu menggangap kami ini robot atau span yang boleh serap semua benda yang dia ajar dalam satu malam.Kalau tak faham mulalah tunjuk muka king kong!cikgu stress ye habis kami yang masih budak ni yang nak take spm ni take stress ker? nasib baik along takde pakwe kalau ada tak dah lama meja kerusi dalam kelas tu terbang!

7-cikgu tuisyen mempunyai ciri-ciri personaliti yang hampir sama macam cikgu yang mengajar kat sekolah.Beza bangsa sahaja,tapi cara mengajar adalah hampir sama seolah-olah mereka ini klon!

Along faham ia kedengaran bodoh dan remeh.dan along juga berharap along ini anak orang kaya atau along boleh pergi kerja cari duit pastu pilih mana-mana guru atau graduan menggangur yang mahir math suruh datang rumah dan ajar along math personal.Kalau dia marah nak mengadu kat abah pasal along ni benggap sanggat dia boleh shut up sebab along yang bayar pakai duit kerja along sendiri!

Senang kan malangnya ia tak berlaku dulu.

Ditamabah lagi along dipaksa abah ambil matapelajarn sejarah,bm,bi kat tuisyen ngeri tuh!

Padahal along LANGSUNG TIDAK ADA MASALAH DENGAN MATAPELAJARAN INI! tapi along terpaksa habiskan waktu malam yang sepatutnya jadi malam yang cukup relax untuk menelaah pelajaran atau relax kan minda.Tapi along harus pergi ke kelas malam seolah-olah along ni kerja shif pagi dan malam sekali! orang kerja perjabat pun tak macam ni!lihat bertapa teruknya badan along dan lebih-lebih lagi kepala otak along yang sel-selnya pun hampir habis digunakan sewaktu di sekolah,belajar berkumpulan lepas habis sekolah(atau lebih tepat lagi kelab gosip),kedet,kelab,sukan..bla..bla…bla…bla….sampai along tidak sempat layan kucing along sadis bukan!

bagi you prime mninister,all teacher in malaysia this is nothing yeah im know we young generation are tool anyway

spm tu sijil wajib dapat

tak dapat mati katak la jawabnye

kalau math D E

jangan bagi parets tengok kalau tak satu lagi pemanas telinga dan hati hinggap!

campak jer sijil tu ke longkang!

patutlah budak tu hisap rokokan pasal stress kan,kan, orang ada iman dan tuhan serta ingat dosa pahala biasanya takkan tewas pada rokok,ganja,shisha,pegang-memegang,dan bla,bla..and more sadist thing that young people do anyway.

Indah bukan hidup ini..penuh dengan kacau bilau,jiwa kachau,perang sana sini,pas sana sini,bn,dap,pkr(parti kehancuran rakyat)jadual belajar atas bawah,cikgu parents bengis sana sini,penagih dadah,perokok tegar sana sini,buli situ sana,pengawas vs pengawas sana sini,indah bukan?

Saranan buat cikgu,sekarang dunia akhir zaman.Kalau anda rasa stress sana sini datang sekolah jangan pula nak

lempar kat student.Student pun ada masalah kami datang ke sekolah nak lulus exam terutama math and bm jadi tak nak la ada perang teacher vs student di sekolah.Waste time you know.Kalau ada samseng di sekolah tulis sahaja nama atas buku report pelajar yang membosankan dan tak menyelesaikan apa-apa masalah langsung tu!dan pastikan ketua kelas hide it kalau tak mafia-mafia tu koyak.

Cikgu cuma fokus pada yang nak belajar sahaja sebab yang itu mereka betul nak belajar dan lulus math and spm.

Yang lain itu perdulikan sebab kalau cikgu tahan lasak dari segi emosi takpela kalau tak sila step back jangan berani lawan samseng sekolah sebab mereka ni sama ganas macam yang kat luar sekolah tu.Lagipun biasanya samseng ni kebanyakanya lelaki yang berbadan tegap bukan, mana ada yang ayu!

biarkan sahaja mereka sudah tewas dalam hidup dalam melawan masalah family,duit,pelajaran,cikgu,

yang mereka perlukan sekarang ialah sumbatkan mereka ke sekolah pemulihan agama yang goverment tak nak buat sebab sayang kat mereka yang stress ni dan tak bagi pula mereka dibuang sekolah walaupun sudah ada kes  pelajar sekolah  dibelasah di luar kelas,cikgu jantan pun takut nak lawan samseng nih,but yet our minister are so kindhearted(dumb) masih benarkan mereka besekolah di sekolah yang sama.Bukan kah setiap remaja itu mempunyai darah yang panas dan mentah.Dendam boleh hilang sahaja macam tu kah?they are still young,jadi maafkanlah diorang yang telah mematahkan tangan si mangsa tu,just forget them…………………..really??….huh..i dont think so..

mangsa masih trauma  ok!you idiot minister,

-dia ditarik dari dalam kelas,cikgu LELAKI ada dalam kelas tu (HIDE),wat dek je boleh pula dia cakap tak perasan!

hahaha

-pastu dibelasah beramai-ramai di DEPAN KELAS

-mangsa patah tangan dan luka sana sini

hukuman bagi 4 orang samseng yang telah membelasah mangsa adalah

-tidak dibuang sekolah

-dimaafkan

-tu jer

kesimpulannya saya sangat berbangga dengan minister pelajaran kita kerana otak nyayuk dan tak bijaksana lagi tak realiti,lagi langsung tak releven beliau dan rambut beruban beliau.Beliau telah berjaya menyelesaikan kes budak dibelasah di depan kelas sewaktu cikgu lelaki sedang mengajar dengan hanya merayu supaya 4 oarng samseng tadi tidak dibuang sekolah dan itu sahaja.

kalau along jadi minister.

WHAT IM GOING TO IF I WAS A MINISTER OF EDUCATION O YAY

KES INI YA

-arahan suruh keluarga keempat-empat pelajar samseng tadi bayar pampamsan atas kecederaan dan trauma yang dialami oleh mangsa sebanyak RM5,900 ribu.Tak bayar penjaran/juvana 5 tahun!

-lepas bayar mereka keempat-empat  samseng ini akan ditempatkan di sekolah pemulihan

yes khas buat pelajar chomel kita ni yang telah belasah orang sampai nak dekat nazak

macam orang yang dia belasah tu cacing jer!

sekolah pemulihan murni cehwah nama glamor tak?

fungsi

-semua di sini under military

tentera akan train mereka jadi orang berdisiplin dan tahu cara urus diri dan bukan biarkan nafsu/ emosi kawal diri

tentera jadi cikgu sexy bukan

-kepala semua akan dibotakkan

-pagi2 solat subuh berjemaah dan baca al-quran

-sesi luah perasaan bersama para ustaz

-khimat kauseling yang berguna bersama pakar kauseling

-mendapat khimat dan ddenda cara tentera

-ibu ayah tidak ada hak untuk saman,atau mempersoalkan cara tentera didik budak bermasaalah

cara lembut sudah tamat tempoh sekarang tiba cara tegas di luar dan lembut di dalam

-sesi lawatan family 3x setahun,hanya surat menyurat dibenarkan

-sistem didikan tiru sedikit sebanyak cara negara CHINA didik remaja sekolah bermasalah

yes CHINA pun guna militari sebab samseng sekolah terlalu ganas untuk cikgu/parets to handle because they are already teenager dan sudah terlambat untuk didik cara lembut seperti yang sepatutnya mak ayah didik waktu kecil dahulu.nak buat macam mana minister kita tu…tak bijak langsung habiskan duit rakyat untuk boyotkan perut ada la

patutla dia boleh buat keputusan salah dan tak ubah apa-apa agaknya dia berharap lebih ramai remaja malaysia

being in black colour so more of them will join zina,buang bayi,remaja wanita ada tempat pemulihan remaja lelaki yang tolong bagi benih itu bebas sahaja(if me bagi hantar sekolah murni yang glomour to jer terus),arah,club,mafis,buli,bom sekolah dan lain-lain sungguh pun bergiti minister yang tau memboyotkan perut itu sudah kering akal untuk selesaikan masalah remeh temeh ini.

-sekolah murni ni tak sama lansung dengan sekolah menengah biasa,ia lebih canggih dengan dawai besi,kasut berkilat cikgu tentera,all teacher lelaki untuk student lelaki,and ladies teacher for girl student,hukuman yang lebih menyeronokkan sekiranya pelajar menghamburkan kata-kata kesat,tidak siap kerja sekolah,fail dalam exam disediakan dengan penuh meriah such as

cuci toilet selama seminggu

makanan sama nasi goreng kosong more sayur dan air suam

lari keliling padang 12 kali

ketuk ketampi

lari bawa tayar

berjemur bawah cik sunshine hingga kulit gelap,pengsan tak apa nurse ada

klinik satu malaysia sentiasa ada disampingmu

angkut guni pasir

dan permainan army

mabye we should send them to bosnia oh such as wonderful place anyway

masuk hutan dan biarkan mereka cari jalan keluar sendiri(takkan jumpa)semua kawasan hutan jalan keluar sudah dipagar dan ada tentera yang sentiasa ekori sambil buat bende-bende yang menakutkan sanubari

pelajar boleh dibelasah cara army memandangkan itu yang mereka buat kat orang lain masa kat sekolah dulu tanpa rasa bersalah

such ditendang,ditampar, brutal-brutal semua untuk guys sahaja woman no la..coz woman are soft easy to change with only using word

dan hukaman  lain-lain ianya perlu ditambah untuk memeriahkan lagi suasana sekolah murni.

-mengapa ya malaysia tak buat macam di CHINA agakya sebab ni cuma kes BUDAK SEKOLAH ala kacang sahaja agaknya kena tunggu bangunan parlimen dibom budak-budak hingusan ala-ala csi gitu baru nak buat haha dunia dah nak kiamat dah pun.

-oh ya selagi akhlak mereka yang hina dan gelap itu tidak bertukar putih walaupun sudah dicuci dengan dengan,ilmu agama,ceramah yang mengisafkan selama 3 tahun.Mereka akan ke JUVANA(penjara hell kalau tak cukup hell saya ada idea terlebih kreatif untuk beri saya agak pakar dalam buat seksaan yang menyeronokkan please contact me!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: