Nenekku yang menawan

Oh siapa bilang tiada siapa yang menyayangi anda di muka bumi ini?Jika tiada manusia,haiwan pun boleh.Jika dua-duanya tiada Allahlah yang paling meyayangi anda.Bukankah Allah bilang Allah sayang pada kita 70 kali lebih tinggi dari ibu bapa kita sayang pada kita!itu sudah pun memadai.

Alangkah bagusnya jika kita dapat pergi awal dan berjumpa yang maha esa dengan hati yang penuh berbunga-bunga dengan hasrat akhirnya dapat juga ku tatap wajah tuhanku?

Itu pun sudah cukup.Tapi kita sebagai manusia harus menghargai nyawa yang telah Allah berikan pada kita.Kerana kata Allah apabila yang berdosa meninggal mereka selalu sahaja minta untuk dikembalikan ke dunia kerana hati mereka sudah yakin yang tuhan itu wujud.Tapi mana mungkin mereka akan dapat balik nyawa mereka setelah diberi masa yang lama untuk bertaubat..saya harap Allah ampunkan dosa saya yang menimbun macam gunung everest ni!

Oh nenek,tadi nenek datang rumah.Wajah nenek putih berseri.Walaupun kulit nenek sudah berkedut sana sini tapi ia seakan invicible apabila nenek tersenyum.

Oh ya,maaf ye nek masa along kecil dulu along buas macam monyet di hutan.Selalu sahaja buat masalah,asyik bergaduh di sekolah,menangis,jadi gila tak tentu pasal.Tentu susah bila nenek dapat cucu segila ini bukan!

Tapi rasanya along sudah berubah jadi seekor arnab takpun kucing batu miaw.But still along masih lagi kakak yang garang seperti beruang gezil.Lagipun dah nama pun kakak mestilah garang kan.(kalau tak garang adik pijak kepala karang!)

Nenek sorry nek sebab masa kecil along kata rumah nek buruk ohohoho! lagipun masa itu along masih kecil.(biasanya budak tak menipu)nak buat macam mana otak along masih pure.Selain itu along suka usik barang paksu.Oh yay mata along memang tajam.Along dapat kesan kereta mainan sport yang paksu sorok.Sorry nek along cuma nak main jer.

And along suka buli adik along sendiri.Huh macam mana nenek dapat sabar dengan spesis macam along yer.Along berkelakuan seperti budak lelaki padahal along perempuan.Mungkin sebab ayah teringin sangat nak dapat anak lelaki.Siap cari nama anak lelaki lagi before along dilahirkan,last-last dapat anak lima-lima girl.

Nenek when we can meet again?are you still angry at me?well im naughty girl i know that.

hehe

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: