aku sensitif pada makanan…

Chocolate

coca-cola

orange juice

gula-gula sweet

boleh menyebabkan dyslexia like me jadi hyper active no wonderlah aku jadi macam nak pecut je atau otak

tiba-tiba ada banyak idea,dan gelabah tidak boleh duduk diam.Aku fikir semua orang sama lepas makan chocolate

atau coca-cola but my sister angah say she doest have any effects after drink coca-cola or eat chocolate and still stay calm.

Sewaktu di sekolah juga aku selalu makan gula-gula untuk elak dari mengatuk dan boleh fokus.Tapi dalam masa yang sama aku  berangan(kalau cikgu boring),lepas makan gula-gula juga otak aku jadi rapid tiba-tiba berfikir dengan cepat,satu persatu image yang aku sendiri tak faham keluar dari minda aku.But aku fikir itu normal.

Hasil nukilanku mimpi dan A adalah idea yang ku dapat selepas makan 2 chocolate SNICKERS.Semua salah pakcik kat bawah nih!sape suruh reka makanan yang terlebih sedap nih! dah tu chocolate ni lepas makan sekali nak lagi -.-! aduh.NI chocolate ke drug zzzz..

Tapi kalau difikirkan balik ia takdalah teruk sangat cuma makanan-makanan ni terutama chocolate boleh buatkan

aku lebih creative,tidak boleh duduk diam smart!.Agakkanya blog ini pun terhasil dari terlebih makan chocolate,dah nama blog pun princesschocolate ilham pun tentu dari chocolate.

Hari ini rasa nak tulis blog pun kerana aku termakan buah tembikai yang terlebih manisnye.Tak ada siapa paksa pun itu pun sebelum aku terjumpa website nih  http://www.dyslexia-parent.com/mag38.html lagipun selagi aku tak search kat internet tentang dyslexia and diet comfom aku takkan tahu yang makanan boleh effect otak dyslexia nih.

Laparnyer lepas tengok gambar kat ni.Sememangnya akan terliur kalau anda rasa lapar silalah grab a snickers.

Mulut aku sibuk menguyah chocolate sewaktu aku hasilkan mimpi dan A.Selepas itu aku stop dan tak rasa nak sambung balik kerana bosan.Kerana stok chocolate dah habis jadi aku tak rasakan speed dan passion untuk buat sesuatu.

Tapi aku sambung balik sebab kat rumah ada orange juice dan buah oren.Lepas makan ini benda aku jadi happy semula(hyper).Wahhh ada baik dan buruknya juga kerana kadang-kadang aku jadi terlampau kuat hingga aku terbuli adik sendiri..sori along tak sengaja.Aku terjumpa website tentang dyslexia.Jadi sekarang aku patut kurangkan sedikit makan chocolate ia ibarat dadah padaku.

Makanan yang perfect untuk dyslexia and manusia sejagat ialah

omega 3 tapi rasanya teruk macam muntah..

brokoli oh this is my fav

kacang.

that it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: