• this is my second home..

    dunia makin lama makin merah,
    tak lama lagi gurun akan hijau semula,
    bila si putih mahu datang?
    aku tak mau si merah aku mau si putih,
    keluarkan titik hitam dalam hatiku ini,
    ia penyebab luka dan calar ini,
    aku scream dalam ini,
    tapi kemudian ia ceria semula ,
    kejap sahaja..

analisis kendiri

may 5 & 17 Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi.Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan.Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain.Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar … Continue reading

sokongan?nugu?

urm sokongan? siapa tulang belakang anda? ibu kah? atau ayah? kawan..? or ghost? or Allah? huh(mengeluh panjang) saya? saya ada sepupu,kawan 2 3 orang yang rapat, kucing semua dah mati(rindu nya kat kamu miaw huhu), urm Allah dan rasul yah walaupun tak nampak but at least yang ini tak boleh lupa huhu tak lame lagi … Continue reading

why..

aku tahu keluarga aku ada masalah masalah kewangan.. cis betapa aku benci memikirkan soal wang jadi punca kemarahan ibu dan ayah ku …sakit hati. mak,abah kenapa mak abah tak percayakan along? kenapa mak abah pandang rendah pada along? kenapa? bila kawan-kawan along kata along paling bijak dalam kelas,rajin dan sebagainya along tak percaya.. sebab mak … Continue reading

im tired n useless

hye dad sorry for what i have done i didt mean to leave my handphone kat toilet in just few minute somebody stole along memang anak yang suka menyusahkan abah ,, maaf maaf sangat-sangat  

skool,tuisyen.math for nothing!

i fell sorry for my mother,having me as her daugher. Im not only stupid but also ugly. Now im already 19. tentu mak rasa menyampahkan duduk dengan along lama-lama. Dah la gagal spm,math D.Sekarang semua ipta ipts nak math.Susah macam ni math D mara pun tak layan.Haha celakakan.. Mak abah dah habiskan banyak duit untuk … Continue reading

cita-citaku..

Jika dulu kau tanya apa cita-citaku.Aku dengan exited beritahu kamu, aku mahu jadi chef! lepas itu aku akan buka bisnes dan jadi orang kaya-raya lepas ini jikalau aku menonton bersamamu atau baca newspaper tentang orang sakit atau miskin aku gembira dapat bantu mereka kerana aku sudah berkemampuan. Tertapi jika kau tanya apa cita-citaku sekarang,aku akan … Continue reading

Banyak betul orang jahat.

Sebab tu Allah cipta syurga dan neraka. Syurga untuk muslim yang baik dan taat pada Allah. Neraka untuk orang-orang berhati jahat dan berbuat zalim sewaktu mereka hidup di dunia. Masa aku kecil dahulu aku selalu fikir kenapa orang tua mesti bersikap jahat. Padahal mereka itu orang dewasa dan punya akal.Mengapa mereka berperagai seperti setan? Mereka … Continue reading

Nenekku yang menawan

Oh siapa bilang tiada siapa yang menyayangi anda di muka bumi ini?Jika tiada manusia,haiwan pun boleh.Jika dua-duanya tiada Allahlah yang paling meyayangi anda.Bukankah Allah bilang Allah sayang pada kita 70 kali lebih tinggi dari ibu bapa kita sayang pada kita!itu sudah pun memadai. Alangkah bagusnya jika kita dapat pergi awal dan berjumpa yang maha esa … Continue reading

bertemu sahabat lama..

ni la sahabat paling akrab yang aku miliki.. syarifah..sudah lama tidak ku temui after spm 2009 dan kini sudah menjenguk ke tahun 2011.. umur ambo udah 18, bulan mei nanti 19 la pulak.Cepat betul actually aku benci jadi dewasa dan angka 20 yang sibuk-sibuk nak datang dekat tu buat aku gelisah dan panik. Semenjak aku … Continue reading

Nasib yatim piatu

Sebelum aku mula menulis ini,aku mendapat tahu mengenai anak-anak yatim piatu di salah sebuah rumah kebajikan menjadi hamba seks dan dera oleh sukarelawan dan penjaga yang menjaga mereka di rumah kebajikan tersebut. Huh… apa semua ini? Mungkinkah para sukarelawan dan penjaga yang menjaga anak-anak yatim ini merasakan mereka begitu berkuasa hingga boleh berbuat apa sahaja … Continue reading